Spanien maj 2018

Följ med Naturforums geologer till
norra Spaniens geoparker

Foto: Åsa Gierup

webb_basque9   webb_karta

Gunnar och Åsa i Zumaia, vid den spanska kusten i Baskien.

Datum: I mitten av maj 2018, lördag – söndag.

Boende: Vi bor på sju olika hotell.

Exakt datum och veckodagar, pris och dagsprogram kommer senare.


Utdrag ur det preliminära programmet

Dag ett: Vi flyger från Arlanda till Madrid, där vår buss hämtar oss på flygplatsen och tar oss till Calatayud och vårt hotell för första natten. Bussresan tar ca tre timmar.

Dag två: Vi åker till Maestrazgo geoparkVi ser dinosauriespår i Galve och besöker eventuellt ett paleontologiskt museum där. Vi ser en canyon i Aliaga. Vi bor på hotell i Aliaga.

Dag tre: Aliaga geopark. Vi gör korta vandringar i Aliagas vackra omgivningar, till bland annat vattenfall, på förmiddagen. Vi åker till vårt hotell i Zaragoza.

webb_maestrazgo2

Foto: Åsa Gierup

Dag fyra: Vi åker till Sobrarbe geopark med besök i en gammal borg där vi äter lunch på restaurang. Vi besöker ett ekomuseum beläget i borgen och ser levande rovfåglar. Eventuellt besök på geologisk museum i borgen. Vi besöker en kraftdamm och ser en snygg antiklinal. Vi bor på hotell i Ainsa.

Dag fem: Vi njuter av naturen i norra delen av Sobrarbe geopark och åker vidare till Pamplona och bor en natt där.

webb_sobrarbe3             webb_sobarbre5

Dag sex: På eftermiddagen åker vi till Basque geopark och Zumaia vid Atlantkusten. Vi besöker ett fågeldelta och gör en vandring på flyschstranden nedanför hotellet. Vi bor två nätter på hotellet i Zumaia.

Dag sju: Vi får en egen båt som tar oss längs kusten och en engelsktalande guide berättar om flyschen. Vi besöker ett fossilmuseum i Mutriku. Besök på en fin strand i Mutriku med svart flysch. Tid för vandring eller bad.

Dag åtta: På förmiddagen ges tid för vandring på klipporna i omgivningarna runt hotellet i Zumaia. På eftermiddagen åker vi till Burgos, en busstur på ca tre timmar. Hotell i Burgos.webb_basque6         Foto: Åsa Gierup


   webb_basque 7

       Foto: Åsa Gierup

 

Dag åtta: Bussen tar oss från Burgos till Madrid på ca 2.5 timmar. Flyg Madrid-Arlanda.

Välkommen med din intresseanmälan till asa@naturforum.se eller gunnar@naturforum.se. Vi återkommer inom kort med mer information om resan och anmälningsförfarandet. Islandia står för flyg- och hotellbokning.