Spanien september 2018

Följ med Naturforums geologer till
norra Spaniens geoparker

Foto: Åsa Gierup

webb_basque9   webb_karta

Gunnar och Åsa i Zumaia, vid den spanska kusten i Baskien.

Datum: 1-10 september 2018, lördag – måndag

Boende: Vi bor på sju olika hotell med bra standard.

Pris: Cirka 19 500 kr. Enkelrumstillägg: 5 000 kr.

Anmälan: Anmäl dig direkt till Ivar Ottoson på Islandia Resor, ivar.ottosson@islandia.se. Vi har begränsat antal platser så först till kvarn gäller!

I resan ingår:  

  • Flyg t/r Stockholm-Madrid inklusive skatter
  • Inkvartering i dubbelrum enligt program inklusive frukost
  • Buss med chaufför enligt program
  • Två reseledare, Gunnar Eriksson och Åsa Gierup, se bild ovan.

Flygtider med Norwegian:
1 september Arlanda-Madrid 11.45 – 15.45
10 september Madrid-Arlanda 14.45 – 18.35


Utdrag ur det preliminära programmet

Dag ett: Vi flyger från Arlanda till Madrid, där vår buss hämtar oss på flygplatsen och tar oss till Calatayud och vårt hotell, Hotel Castillo de Ayud, www.hotelcastillodeayud.comför första natten. Bussresan tar ca tre timmar.

Dag två: Vi åker till Maestrazgo geoparkVi ser dinosauriespår i Galve och besöker eventuellt ett paleontologiskt museum där. Vi ser en canyon i Aliaga. Vi bor på hotell i TeruelHotel Villa de Utrillas, www.hotelvilladeutrillas.es.

Dag tre: Aliaga geopark. Vi gör korta vandringar i Aliagas vackra omgivningar, till bland annat vattenfall, på förmiddagen. Vi åker till vårt hotell i Zaragoza, Catalonia El Pilar, www.cataloniahotels.com/es/hotel/catalonia-el-pilar

 

webb_maestrazgo2

Foto: Åsa Gierup

Dag fyra: Vi åker till Sobrarbe geopark med besök i en gammal borg där vi äter lunch på restaurang. Vi besöker ett ekomuseum beläget i borgen och ser levande rovfåglar. Eventuellt besök på geologisk museum i borgen. Vi besöker en kraftdamm och ser en snygg antiklinal. Vi bor på hotell i Ainsa, Hotel Meson de L´Ainsa, www.mesonainsa.com

Dag fem: Vi njuter av naturen i norra delen av Sobrarbe geopark och åker vidare till Pamplona och bor en natt på Hotel Pamplona Catedral,  www.pamplonacatedralhotel.com.

webb_sobrarbe3                webb_sobarbre5

Dag sex: På eftermiddagen åker vi till Basque geopark och Zumaia vid Atlantkusten. Vi besöker ett fågeldelta och gör en vandring på flyschstranden nedanför hotellet. Vi bor tre nätter på hotellet i ZumaiaHotel Talasoterapia Zelai, www.talasoterapiazelai.com.

Dag sju: Hela dagen ägnas åt vandring på klipporna alternativt bad i omgivningarna runt hotellet i Zumaia.

Dag åtta: Vi får en egen båt som tar oss längs kusten och en engelsktalande guide berättar om flyschen. Vi besöker ett fossilmuseum i Mutriku. Besök på en fin strand i Mutriku med svart flysch. Tid för vandring eller bad.

webb_basque6         Foto: Åsa Gierup


   webb_basque 7

       Foto: Åsa Gierup

 

Dag nio: På förmiddagen besök  i Salinas de Añana och saltsalinerna där. På eftermiddagen åker vi till Burgos, en busstur på ca tre timmar. Hotell i Burgos, NH Collection Palacio de Burgos www.nh-collection.com/es/hotel/nh-collection-palacio-de-burgos

Dag tio: Bussen tar oss från Burgos till Madrid på ca 2.5 timmar. Flyg Madrid-Arlanda.

Välkommen med din anmälan snarast till ivar.ottosson@islandia.se!